‘Financiële sector heeft grote impact op klimaatbeleid’

Manager Duurzaamheidsstrategie en Beleid bij ASN Bank

Nu de politiek het laat liggen, moeten banken meer investeren in de transitie naar groene energie en een circulaire economie. De financiële sector kan een grote impact hebben op het stoppen van klimaatverandering, stelt Piet Sprengers, manager duurzaamheidsstrategie en beleid bij ASN Bank

Dat stelde Piet Sprengers, manager duurzaamheidsstrategie en beleid bij ASN Bank, in de zomerserie van de podcast BNR Duurzaam. De duurzaamheidsaanjager werd daarin geïnterviewd door Harm Edens en vertelde hoe hij als opgeleid bioloog in de financiële sector terechtkwam. Die sector speelt een belangrijke rol in maatschappelijk vraagstukken die spelen in de transitie naar een duurzamere planeet.

Grote impact

Een belangrijke vraag die Edens stelde was: wat kan de financiële sector in deze tijd voor impact maken op het gebied van klimaatmaatregelen en natuurbescherming? “Die sector kan een hele grote impact maken omdat zij heel vroeg in de economische besluitvorming zit”, vindt Sprengers. “Ze zit heel vroeg in beslissingen die genomen worden als: gaan we die raffinaderij wel of niet bouwen? Gaan we dat windmolenpark wel of niet bouwen? Gaan we die intensieve veehouderij wel of niet financieren?”

[....]

Gerelateerde vacatures

Bekijk ook eens deze vacatures

ABN AMRO
4.466 - 6.380
Medior
Amsterdam
ABN AMRO
3.141 - 4.487
Medior
Amersfoort
Top vacature
ABN AMRO
7.896 - 11.279
Senior
Amsterdam