Welke markt krijgt gelijk?

Hoofd beleggingsstrategie van ABN AMRO

Ralph Wessels: De verschillende markten prijzen verschillende scenario’s in, welke krijgt gelijk? De hoofd beleggingsstrateeg van ABN AMRO houdt vast aan het scenario van een herstellende wereldeconomie en is daardoor licht positief over aandelen én obligaties.

De afgelopen weken hebben financiële markten niet stil gezeten. Vanaf half juli werd een correctie ingezet. Die kwam tot het kookpunt toen Amerikaanse macro-data duidde op een verhoogde kans op een recessie en beleggers hun posities in de Japanse yen moesten afbouwen als gevolg van commentaar van de Bank of Japan en een sterkere Yen. In alle consternatie bereikte de angstindicator, de VIX-index, kortstondig het op twee na hoogste niveau ooit.

Aandelenmarkten zetten herstel in

Maar net zo snel als de angst kwam, verdween deze ook weer en aandelenmarkten zetten een fors herstel in. De rally werd versterkt toen Amerikaanse inflatiedata en detailhandelsverkopen het recessiescenario duidelijk afzwakten en Fed-president Powell op Jackson Hole de eerste renteverlaging voor september aankondigde.

[....]

Gerelateerde vacatures

Bekijk ook eens deze vacatures van ABN AMRO

ABN AMRO
7.896 - 11.279
Senior
Amsterdam
ABN AMRO
5.112 - 7.303
Medior
Amsterdam
ABN AMRO
6.793 - 9.704
Medior
Amsterdam